About: Macquarie Graduate Practice Aptitude Test Pack 2022
Enhance your practice for Macquarie graduate assessment with extensive practice questions from the Macquarie Graduate Practice Pack, and featuring all the sections on the actual exams. This book provides insight into what to expect, and helps you develop effective study strategies.
Kick off your preparation with our Macquarie assessment prep bundle (all-in-one pack):
- Macquarie Numerical reasoning test / CEB/Gartner
- Macquarie Verbal reasoning test / CEB/Gartner
- Macquarie Logical reasoning tests / CEB/Gartner
- Macquarie Simulation test / CEB/Gartner
With step by step explanations on every questions, and hints on how to solve them faster.
About Macquarie company
Macquarie is a global investment banking and financial services group. Macquarie is headquartered in Sydney Australia, and is the largest Australian investment bank. Macquarie offers their graduate programmes in a range of exciting business areas.
Macquarie Aptitude tests formats; What to expect:
Macquarie mostly uses Talent Q style tests for its candidate selection. The sections on the assessments may include any of the following test sections, depending on the role that you applied to and also the country you are applying from:
- Numerical Reasoning
- Verbal Reasoning
- Logical Reasoning
- Situational Judgement Test
- Group Exercise
- Personality Test
Sample Questions for Macquarie Graduate Practice Aptitude Test Pack 2022
Macquarie Graduate Practice Pack Numerical Reasoning
Approximately what proportion of Beauty & Fragrance are Store-Brand Product?
What proportion of Jewelry & Watches are National Product?
What is the approximate ratio of National Product to Imported products?
What proportion of Clothing & Shoes and Home Products are Imported Products.
In which department are those studying in North-West University exactly half those studying in the same department in Central University?
D. Philosophy & Languages
E. Applied Science
1. What proportion of beauty and fragrance are stored-brand products:
Beauty and fragrance that are brand = 30
Total stored-brand products = 45 + 30 + 60 +15 = 190
So therefore, proportion of beauty and fragrance that are stored-brand products:
30/190 x 100 = 15.8%. Answer: (B)
2. Jewelry and watches that are natural products = 80
Total natural products = 160 + 150 + 200 + 220 + 80 = 820
So therefore, proportion of Jewelry and watches that are natural products are:
80/820 x 100 = 9.76%. Answer: (E)
3. Total natural products = 820, total imported products = 2240
Ratio of national products to imported products = 820: 2240 =
820/2240 = 41/114 = 41:112 = 1:2.73 (D)
4. What proportion of clothing and shoe and home products are imported products
Clothing and shoes = 680 for imported products
Homes products = 345 for imported products, total = 1025
1025/2240 x 100 = 54%. Answer: (C)
5. In which department is these studying in North West University exactly half those studying the same course in Central University?
21/100 x 8,000 = 1680
P a g e | 116
2020 Testpremier Testpremier.com
21/100 x 400 = 840, therefore 1680/840 = 2. Answer: (E)
In the past 12 months benefit fraud has fallen by £½ billion to its lowest level for over a decade. The fall is equivalent to a 25 per cent drop to 1.5 percent of the total £100 billion benefit bill. This spectacular fall follows permission for the benefit office to access Inland Revenue taxation data. Benefit officers can now immediately check to see if a claimant is working and claiming benefits intended only for those out of work. This new measure has le d to over 80,000 people being caught making false claims. A similar initiative has also succeeded in a substantial cut in the level of fraud committed by claimants of housing benefit. Local authorities are responsible for the administration of this allowance which is awarded to the unemployed and low paid to help with housing costs. Until recently local authority staff had been unable to access central government records to check the information provided by claimants. These checks have so far identified 44,000 claimants who have provided false information in order to make claims for allowances for which they are not eligible.
By making it possible to share information, over 120,000 cases of fraud have been detected.
C. Cannot tell
Ten years ago the level of benefit fraud was higher.
C. Cannot tell
Only the unemployed should legitimately claim these benefits.
C. Cannot tell
The tone of the passage suggests that these reductions in fraud are a good thing.
C. Cannot tell
A year ago the level of benefit fraud totaled £2 billion.
C. Cannot tell
Question 1. A, Explanation: 80,000 by benefit officers and 44,000 by local authorities;
Question 2. B, Explanation: The passage states that the new lower total was the lowest for 10 years so the level must have been lower 10 years ago;
Question 3. B, Explanation: Housing benefit is also awarded to the low paid;
Question 4. A, Explanation: In the passage the fall in false claims is described as spectacular;
Question 5. A, Explanation: The passage states that the £½ billion drop is equivalent to 25%, so the level of fraud 12 months previously would have been £2 billion. 50 Ultimate psychometric tests
Handpicked Related Packs
- Procter-Gamble Graduate Assessment Practice Questions pack
- PWC Graduate Assessment Practice Questions pack
- SCHLUMBERGER Graduate Assessment Practice Questions pack
Ready for a better prep-Experience?
Click the button below to order and access your practice pack.
Frequently Asked Questions
Download from Account: Login to your Testpremier account at www.testpremiercom/my-account
Download from email. Simply open your email Inbox or Promotions folder to download.
If you need further support, email to support @ testpremier.com. We respond as fast as possible.