SHL Numerical Reasoning Aptitude Test Prep Book is what you need to pass any SHL Numerical Assessment test. What ever role you apply for, you will have to take one of SHL numerical reasoning tests. This is why we have packaged the SHL Numerical Reasoning Aptitude Test Prep Book for you. Job applicants for various companies that use SHL must take the SHL test. A pass mark is set by the recruitment team. You must score above the mark to advance in further stages of the recruitment process. Adequate preparation with SHL Numerical Reasoning Aptitude Test Prep Book is what you need to ace the test. This prep book has lots of information on:
- sufficient SHL-style sample questions
- suitable solutions and suitable explanation
- strategies on how you can increase your accuracy and speed
Numerical reasoning tests sure will become mere piece of cake after practicing this! The price is far lower than the benefits you will gain when you pass that job test.
What was the difference in value of the coal mined at mine A and mine B in April?
Solution Mine A: 65,000 × $76 = $4.94m Mine B: 50,000 × $76 = $3.8m $4.94m – $3.8m = $1.14m Answer: D
Mine A had forecast a 20% increase in coal production from April to May. What is the difference between the amount of coal that was actually extracted compared to the forecasted figure?
A. 33,000 tonnes
B. 20,000 tonnes
C. 13,500 tonnes
D. 6,500 tonnes
Solution 65,000 × 1.2 = 78,000 78,000 – 45,000 = 33,000 Answer: A
Assuming half of the coal mined from both mines in March was sold in April and one quarter was sold in each of May and June what was the income generated from the sales?
Solution March total = 50k 55k = 105k 50% × 105k × $76 = $3,990k 25% × 105k × $89 = $2,336.25k 25% × 105k × $77 = $2,021.25k Total = $8,347.5k Answer: C
If the price of coal was actually 10% lower than quoted in April and decreased a further 15% from this level in May, what would be the income for Mine B for both months, assuming the coal produced each month was sold in the same month?
Solution Mine B: April = 50,000 × $76 × 0.9 = $3.42m May = 55,000 × $76 × 0.9 × 0.85 = $3.1977m Total = $6.6177m Answer: C
OMR 750 was used to buy CAD in Q1 and then converted back to OMR in Q4. How many OMR did this buy?
Solution Step 1 – Calculate how many CAD you can buy with OMR 750 in Q1. OMR 750 / 0.33 = 2,272.73 Step 2 – Calculate how many OMR you can buy with CAD in Q4. 2,272.73 x 0.29 = 659.09 Answer: B
Handpicked Related practice pack
Download from Account: Login to your Testpremier account at www.testpremiercom/my-account
Download from email. Simply open your email Inbox or Promotions folder to download.
If you need further support, email to support @ testpremier.com. We respond as fast as possible.